Timo
Haapa
niemi

Yksinkertaista ja tehokasta

28.10.2019

Canva.com julkaisi aiemmin tässä kuussa keränneen lisärahoitusta $125 miljoonaa ja sen valuaatio nousi $4.7 miljardiin. Kyseisessä palvelussa on valmiita pohjia, jotta voit luoda tyylikkäitä esitteitä/mainoksia. Yksinkertainen ja toimiva palvelu – etenkin helposti ymmärrettävä.

Monesti pohdimme, että seuraavan menestystarinan rakentamiseksi pitää keksiä mullistava innovaatio. Toki tämäkin on mahdollista, mutta monesti tämä polku vaatii vuosien työn ja kymmenien miljoonien rahoituksen. Yhä enemmän yksinkertaiset, nopeasti skaalattavissa olevat ja helposti ymmärrettävissä palvelut on keränneet isoja rahoituksia ja tehneet merkittäviä exittejä.

Mikäli haaveilet yrityksen perustamisesta tai sinulla on idea, joka on jo ”markkinoilla” niin älä huoli. Monesti tarpeeksi kaivamalla löydämme aina kilpailijoita palvelulle/tuotteelle. Seuraavilla stepeillä voit varmistaa paremmat mahdollisuudet menestyä.

  1. Keskity ratkaisemaan oikea ongelma tarpeeksi fokusoidulla markkina-alueella. Esimerkkinä me Caddieyella keskitytään ensisijaisesti golf-sektoriin.
  2. Ennen kuin upotat kymmeniä tuhansia euroja tuotekehitykseen niin keskustele loppukäyttäjien kanssa ideasta. Monesti oma mieli ohjaa liian paljon tuotekehitystä vaikka palvelun ostajat ovat yrityksen tärkein valtti.
  3. Kilpailua on aina, mutta kun keskityt omaan tekemiseen muiden toimijoiden matkimisen sijasta niin erotut pitkässä juoksussa joukosta ja saat luotua kestäviä asiakassuhteita.

Tässä vielä linkki canva.com keräämään rahoitukseen liittyen:

https://www.businessinsider.com.au/canva-4-7-billion-valuation-melanie-perkins-net-worth-2019-10

-Timo